Wie zit er achter Eclectic-20?

Ik ben opgegroeid in het Twentse Rijssen en volgde een studie gerontologie aan de Hogeschool in Zwolle. Al ver voor mijn studietijd verzamelde ik hobbymatig meubels. Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot oude designobjecten vanwege hun doorleefde uiterlijk, het vakmanschap waarmee ze zijn gemaakt, de kleuren en de gebruikte (of zelfs ongebruikte) toestand van de objecten van meer dan een halve eeuw oud. Al snel na mijn studie realiseerde ik mij dat ik van deze passie mijn beroep wilde maken. Het is een baan die ikzelf kon creëren en daarom begon ik drie jaar geleden met Eclectic-20.


Het bedrijf

Eclectic-20 is een web-galerij gespecialiseerd in de aan- en verkoop van bijzondere historische objecten uit de 20e eeuw, zoals meubels, verlichting en decoratieve objecten van glas en keramiek.

Onze passie is mooie objecten, gemaakt met liefde en vakmanschap, een tweede leven te geven. Vaak worden prachtige en/of unieke objecten van de hand gedaan of opgeslagen omdat ze niet meer in een interieur passen. Onze drive is het dergelijke objecten op te sporen en ze een nieuwe kans te geven een ander interieur weer glans en waarde te geven. En dat laatste is beslist geen loze kreet, want vaak blijken deze bijzondere items uit de 20e eeuw een waardevaste investering. Eclectic-20 heeft een passie voor het oude en ziet de relevantie hiervan in de hedendaagse design-esthetiek.

Op onze website en in onze showroom annex opslagruimte vindt u altijd een brede selectie van unieke items die geschikt zijn voor het verfraaien van interieurs van woningen, cafés, restaurants of kantoorruimtes.

Onze collectie bestaat uit een breed scala aan objecten van voornamelijk Scandinavisch, Nederlands en Italiaans design. Eclectic-20 biedt u mooie en iconische designobjecten van bekende en minder bekende ontwerpers aan.


Expertise en diensten

Onderzoek

Als u op zoek bent naar een specifiek object, maar u kunt het niet vinden op onze site, voelt u zich dan vrij om ons te mailen. Wij hebben het misschien niet in onze catalogus gedocumenteerd, maar we zijn wel vaak in staat om het object voor u te vinden.

Interieur design

Eclectic-20 is bereid om u te helpen uw huis, kantoor, atelier of showroom te decoreren. Wij werken samen met interieur ontwerpers (Kirsten Kuipers) /architecten en lichtarchitecten.

Renovatie

Bij Eclectic- 20 kunt u uw vintage objecten laten renoveren. Met de hulp van gekwalificeerde restaurateurs en ambachtslieden proberen we de objecten in oorspronkelijk staat te herstellen. Zonder dat “de ziel” van het object verloren gaat.

Website credits

Grafisch Ontwerp – Web design – Chuck’s


Restauratie

Om de goede kwaliteit van de aangeboden objecten te garanderen, werkt Eclectic-20 daar waar nodig samen met een aantal vakmensen dat de expertise bezit om objecten in hun originele staat terug te brengen. Deze professionals restaureren meubels en andere objecten, waarbij er terdege op wordt gelet dat de basisstructuur op geen enkel wijze wordt aangetast. Onze bedrijfsfilosofie is erop gericht dat de ‘ziel’ van het object behouden blijft.


Locatie

Onze galerij is gevestigd in Rijssen. De showroom annex opslagruimte toont een mooie collectie van bijzondere historische kwaliteitsmeubels en andere ontwerpen van halverwege de vorige eeuw, afkomstig vanuit de hele wereld.
Het treinstation van Rijssen ligt in de buurt, slechts 5 minuten met de auto en 10 minuten te voet.
U ben hier van harte welkom, maar neem svp vooraf contact op voor het maken van een afspraak.